Ingrediënten:
- 500 gram biefstuk
Voor de kruidenpasta
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gemberwortel
- 2 tl ketoembar (korianderpoeder)
- 1 tl chilipoeder
- 1 el limoensap
- 1 el lichte sojasaus
- 1/2 tl zout
- 2 tl suiker (desgewenst)
- 2 el arachide- of zonnebloemolie
Saus bij saté van biefstuk (genoeg voor 1 kilo vlees)
- 2 lombok (spaanse peper)
- 4 tenen knoflook
- 1/2 tl trassi
- 4 kemirinoten
- 2,5 cm gemberwortel
- snufje zout
- 3 el zonnebloemolie
- 400 ml kokosmelk (1 blikje)
Bereiden:
- Snijd het vlees in blokjes van 2×2 cm.
- Maak van de kruiden een marinade.
- Schep het vlees door de marinade en laat ten minste 2 uur marineren.
- Maak van alle ingrediënten voor de saus, behalve de olie en de kokosmelk, een pasta.
- Verhit de olie en fruit de pasta tot het iets kleurt en lekker ruikt.
- Doe de kokosmelk erbij en verwarm tot het dikker wordt.
- Rijg het vlees op stokjes en rooster op de barbecue.