Ingrediënten:
(6 tot 8 personen)
- een gerookte makreel
- 3 el (zonnebloem)olie
- 50 ml water
- 2 el cocos
- 6 blaadjes jeruk purut (citroenblad)
- een reep dik aluminiumfolie
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 4 knoflookteentjes
- 5 kemirinoten
- 1 tl trasi
- 2-3 el sambal ulek
Bereiding:
- Verwijder kop, staart, vel en graten van de makreel.
- Wrijf de kruiden met elkaar fijn en fruit ze licht in de 3 el olie.
- Voeg het water en de 2 el cocos toe en laat dit mengsel een paar minuten sudderen.
- Leg de vishelften op de aluminiumfolie, smeer de kruidenmassa uit over de vis en druk tot slot de jerukbaadjes in de kruidenmassa.
- Vouw de aluminiumfolie dicht en verhit de vis in een matige warme oven – 150ºC – gedurende 45-60 minuten.
- Serveer warm of koud.