tomaten ontvellen, halveren en zaadlijsten eruit scheppen. Tomaten met olie bestrijken en met de snijvlakken naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Bestrooien met fijngehakte knoflook, tijm en zeezout.
tomaten in het midden van de oven in ca. 2 uur zachtjes drogen (=confijten). Let er wel op, de tomaten mogen niet bruin worden.
surimi fijn snijden (brunoise) en met 3 el zure room omscheppen. Op smaak brengen met fijngesneden peterselie, zout en peper
helft van de bieslook fijn snijden en door de rest van de zure room roeren; met zout en peper op smaak brengen
knoflook van de geconfijte tomaat vegen. Op bord een open ring leggen en de ring met 2 geconfijte tomaathelften vullen. Kwart van de surimi erop leggen en met 2 geconfijte tomaathelften afdekken.
ring van bord nemen en 1 tl bieslookroom op het taartje scheppen. Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden
rest van de bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom de taartjes dresseren (de saus moet lopen)