bouillontablet en chilipepertje boven de soeppan verkruimelen en met 1 liter water aan de kook brengen
topjes van de venkel snijden en pluimpjes zacht venkelgroen fijnsnijden
venkelgroen in kommetje met olie bewaren
knollen halveren; onderkant en eventueel buitenste blad verwijderen en venkel in de lengte in dunne reepjes snijden
saffraan, venkel en eventueel nog wat zout door de bouillon roeren; nog 5 min zachtjes laten koken; bouillon laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten
zalmhaasjes portioneren (indien nodig) en op kamertemperatuur laten komen; viskruiden erover strooien
bouillon opnieuw verwarmen; met schuimspaan venkel uit de bouillon scheppen en over het midden van de borden verdelen
pan op laag vuur zetten, zalm in de bouillon leggen en in 2-3 min bijna gaar laten worden
zalm één voor één voorzichtig uit de bouillon nemen (mag niet breken) en op de venkel leggen
wat bouillon over de vis in de borden scheppen en venkelgroenolie erover druppelen