Salade van truffelaardappel met aardperenmousse

 

  • 250 gram vitelette noir aardappeltjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • citroensap
  • 200 gerookte zalm
  • ¼ ragfijn gesneden radicchio sla
  • rucola, slablaadjes
  • dunne plakjes winter rammenas

  1. Kook de aardappelen in de schil tot ze net gaar zijn 8 minuten, laat ze schrikken pel ze.
  2. Meng de olijfolie, wijnazijn en de dille, breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
  3. Snijd de aardappelen in dikke plakjes en meng ze met de dressing. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Leg handje fijngesneden radicchio in het midden van het bord, daarop de aardappeltjes, schik de zalm erbij met wat plakjes winterrammenas een canaille of glaasje aardperenmousse.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie