-
500 gram aardpeer
-
1dl water
-
1,8 dl slagroom
-
1 theel. agar-agar
-
2 el water
-
50 gram walnoten, grof gehakt
-
2 el walnootolie
-
een snufje chilipoeder
-
snufje nootmuskaat
-
snufje kruidnagelpoeder
-
een beetje citroensap
-
1 thl zeezout, vers gemalen peper
-
1 eiwit van een scharrelei,
-
snufje zeezout
-
Borstel de aardpeer schoon onder stromend water en snijd hem klein.
-
Breng hem aan de kook in het water en laat op matig vuur 15 minuten koken. Voeg de slagroom toe en pureer dit.
- Roer de agar- agar poeder door het water en laat het even wellen. Doe het bij de aardpeerpuree, breng het mengsel aan de kook en laat het 2 tot 3 min sudderen. Doe de puree over in een schaal.
- Rooster de walnoten in een droge pan. Houd 2 el apart voor de garnering en doe de rest bij de puree. Roer de walnootolie, de specerijen en het citroensap door de puree en breng op smaak met peper en zout.
- Klop het eiwit met een beetje zout stijf en schep het door de massa. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat de mousse 6 uur in de koelkast opstijven. Let op: de mousse wordt niet echt maar blijft crèmeachtig zacht.
- Verdeel de aardpeermousse met een ijsschep in porties en schep die in glazen. Serveer met de walnoten of vorm er canailles van.