Surinaamse cassavesoep is een heerlijk creoolse soep, gemaakt van cassave, soepvlees en kokosmelk. Je kunt verse cassave gebruiken (zelf schillen) of kant en klare cassave uit de diepvries gebruiken.
(voor 6 personen)
Ingrediënten:- 1 1/2 liter water
- 2-3 cassaves (diepvries eerst laten ontdooien)
- 100 gerookte spekreepjes
- 100 gr. soepvlees (runderpoulet of varkenspoulet)
- 1 ui
- 6 pimentkorrels
- 1 groene madam jeanet peper
- klein blik kokosmelk
- bouillontabletten naar smaak
- paar takjes fijngesneden selderij
Bereiding:
- Trek van het soepvlees, de gerookte spekreepjes, pimentkorrels, selderij, bouillonblokjes en de fijngesneden ui een bouillon.
- Als het vlees na 1 uur zacht is kan de in blokjes gesneden cassave erbij worden gedaan met de kokosmelk en de madame Jeanet peper.
- Laat de soep dan nog ongeveer 20 minuten koken op een zo laag mogelijk vuur.
Tip:Je kunt de kokosmelk ook weglaten.Voor vegetarische soep de gerookte spek en soepvlees weglaten.