Hummus bi tahini – Kikkererwtenpuree

Ingrediënten

  • ongeveer 250 gram gekookte gare
  • kikkererwten
  • 1 a 2 eetlepels citroensap
  • 1 a 2 lepels kookvocht of water
  • 2 eetlepels tahina
  • 2 teen knoflook uit de knijper
  • Peper, zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder( djinten)

Garnering

  • 1 lepel kikkererwten
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1/4 bos peterselie

 

Bereiding

  1. doe de kikkererwten, het citroensap, de tahina, de knoflook, het zout en de peper, de olijfolie en de komijnpoeder in de mengbeker.
  2. meng de ingrediënten tot een pasta
  3. als het mengsel te droog is voeg water en olijfolie toe tot een mooie gladde puree
  4. maak het mengsel op smaak af met zout en peper
  5. de hummus op een diep bord glad strijken
  6. paprika reepjes kort blancheren
  7. peterselieblad heel fijnhakken
  8. reepjes paprika en de hele kikkererwten op de hummus leggen
  9. bestrooien met de gehakte peterselie
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie