Ingrediënten
- ongeveer 250 gram gekookte gare
- kikkererwten
- 1 a 2 eetlepels citroensap
- 1 a 2 lepels kookvocht of water
- 2 eetlepels tahina
- 2 teen knoflook uit de knijper
- Peper, zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder( djinten)
Garnering
- 1 lepel kikkererwten
- 1 rode paprika in reepjes
- 1/4 bos peterselie
|
|
Bereiding
- doe de kikkererwten, het citroensap, de tahina, de knoflook, het zout en de peper, de olijfolie en de komijnpoeder in de mengbeker.
- meng de ingrediënten tot een pasta
- als het mengsel te droog is voeg water en olijfolie toe tot een mooie gladde puree
- maak het mengsel op smaak af met zout en peper
- de hummus op een diep bord glad strijken
- paprika reepjes kort blancheren
- peterselieblad heel fijnhakken
- reepjes paprika en de hele kikkererwten op de hummus leggen
- bestrooien met de gehakte peterselie
|