Ingrediënten
- 4 rijpe vleestomaten ontveld
- 1 geschilde komkommer in blokjes
- Zout
- 2 stengels lenteui in ringen
- ½ bos munt
- ½ bos peterselie
- 1 slahart in repen gescheurd
- 2 lichtgeroosterde pitabroodjes
Dressing:
- 4 a 5 lepels olijfolie
- 2 lepels citroensap
- Mespuntje kaneel
- Mespuntje peper
Garnering:
- Fijngehakte groene kruiden zoals
- Peterselie koriander e.d.
Bereiding
- bestrooi de komkommerblokjes in de vergiet of zeef met zout,
- het zout in laten trekken
- knijp na 10 minuten de komkommer blokjes goed uit
- vruchtvlees van de tomaat in blokjes snijden
- vocht en pitten verwijderen
- het brood in dunne reepjes scheuren
- het slahart in reepjes scheuren
- peterselie- en muntblaadjes fijnhakken
- de ingrediënten van komkommer tot en met peterselie luchtig mengen
- klop de ingrediënten voor de dressing met elkaar
- voor het serveren groentes en kruiden van de salade met de sla- en broodreepjes mengen en met de dressing besprenkelen
op een platte schaal serveren.