Gegrilde quesadilla’s met tomaten-paprikasalsa

Ingrediënten:

  • 8 tarwetortilla’s (elk 25 cm doorsnee)
  • 175 gr Cheddar-kaas, in dunne plakjes
  • 3-4 tomaten, in dunne plakjes
  • 3-4 groene en/of rode jalapeño-pepers (vers of uit een potje), in ringetjes gesneden
  • 4 bosuitjes, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • een bosje verse korianderblaadjes
  • 3 el gesmolten boter

Voor de tomaten-paprikasalsa

  • 3 rijpe tomaten (ongeveer 500 gr), zaadjes verwijderd en in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • 1 middelgrote (of een 1/2 grote) zoete ui, in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • een 1/2 groene paprika en een 1/2 gele paprika, in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 2 el rode-wijnazijn, of meer naar smaak
  • 3 el fijngehakte verse bladpeterselie
  • 2,5 tl gedroogde oregano
  • grof zout
  • zwarte peper

Voorbereiding:

Gegrilde quesadilla’s

  1. Leg de tortilla’s op een werkblad.
  2. Leg een paar plakjes kaas, tomaat en jalapeño-peper op de helft van elke tortilla.
  3. Leg daar wat bosui en koriander op.
  4. Vouw de tortilla’s door de helft.

De quesadilla’s kunnen tot deze fase een paar uur van tevoren worden klaargemaakt. Wikkel de quesadilla’s goed in plasticfolie en bewaar ze in de koelkast tot u ze gaat barbecuen.

Tomaten-paprikasalsa

  1. Doe de tomaten, ui, paprika, olie, azijn, peterselie en oregano in een kom en meng door elkaar.
  2. Breng de salsa op smaak met zout en peper.
  3. Proef en voeg eventueel azijn en zout toe (de salsa moet goed op smaak zijn)

U kunt de salsa tot 4 uur van tevoren maken; bewaar, afgedekt, in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur. Voeg voor het serveren eventueel nog zout en peper toe.

Bereiding:

  1. Leg de quesadilla’s op het hete rooster en gril de tortilla’s tot ze goudbruin zijn en de kaas enigszins gesmolten is, 1 tot 2 minuten per kant.
  2. Bestrijk de quesadilla’s tijdens het grillen met gesmolten boter.
  3. Schuif de quesadilla’s naar een koeler gedeelte van het rooster als ze beginnen te verbranden.
  4. Serveer meteen, in hun geheel of in punten gesneden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie