6 personen
-
0,5 kg aardappelen
-
6 mooie verse coquilles
-
2 eetlepels slaolie
-
2 eetlepels witte wijnazijn
-
8 eetlepels mayonaise
-
2 eetlepels room
-
4 eetlepels gehakte bieslook en peterselie
-
Peper en zout
Vannillesaus
-
Wijnazijn, peper, zout, poedersuiker, vanille boon, kippen bouillon
-
3 Sjalotjes
-
4 grote champignon`s
-
150 ml slagroom
-
100 gr koude roomboter
-
150 ml witte wijn
- Boen de aardappelen schoon. Stoom of kook ze in de schil in gezouten water. Laat ze even afkoelen en pel ze. Snij ze in stukjes en besprenkel met de olie en de azijn. Laten afkoelen. Bak de coquilles kort om en om lichtbruin in de boter. Snij ze in stukjes en meng met de aardappelen. Roer de mayonaise los met de room, voeg bieslook en peterselie bij. Maak de salade aan met de mayonaise serveer licht gekoeld.
- Serveer deze salade met een vanille saus. Hiervoor snijden we sjalotjes en champignon`s klein en zetten deze even aan in de pan als deze glazig zijn gaat er een klein scheutje wijn azijn in als deze zo goed als verdampt is gaat er kippen bouillon in. Als deze aan de kook komt even inkoken daarna de room erbij met een vanille boon waaruit de zaadjes zijn gehaald en in de saus zijn gedaan. Laat alles goed trekken, daarna door een punt zeef en inkoken als de saus de gewenste dikte heeft, een klontje koude boter toevoegen om te binden en een mooie glans te geven. Op smaak brengen, de saus moet enigszins hartig zoet zijn.