-
1 sinaasappel
-
200 gram schorseneren
-
citroenwater
-
3,5 dl vers geperst sinaasappelsap
-
3 el vloeibare honing
-
een snufje geraspte gember
-
een snufje kardemom
-
en snufje nootmuskaat
-
1 theel. agar-agar
-
2 el water
-
sinaasappelpartjes voor de garnering
-
blaadjes munt
-
Schil de sinaasappel grondig, verwijder ook het witte vlies. Haal de partjes uit de velletjes, verwijder de pitten en verdeel de in stukjes gesneden partjes over de soufflévormpjes.
- Schil de schorseneren en leg ze in het citroenwater.
- Roer het agar -agar poeder door 2 eetlepels water en laat het wellen.
- Giet het sinaasappelsap in een pan, rasp de schorseneren erboven en blijf roeren, Roer de honing, de specerijen en de agar -agar erdoor en laat het mengsel 3 tot 4 min zachtjes koken. Vul de vormpjes. Laat het mengsel afkoelen en vervolgens 3 tot 4 uur in de koelkast opstijven.
- Maak de rand van de geleitaartjes los met een mes en stort ze op bordjes. Serveer met sinaasappelpartjes en een takje, blaadje munt.