(voor ± 15 personen)
Ingrediënten:
- 500 gram piazzabloem tipo 00 (Rode verpakking )
- 250 ml water
- 2 el zout afgestreken
- 2 zakjes gist
Bereiding:
- De bloem mengen met het water en de gist en als laatste het zout toevoegen
- Goed kneden tot een soepel en elastisch deeg en broodjes rollen van ongveer 60 gram.
- Ongeveer 1 uur laten reizen op bakpapier een tochtvrije warme plek( kan in een afkoelende oven).
- Hierna de broodjes afbakken in een voor verwarmde oven. Afbaktijd ??
Kruidenboter
Alle ingrediënten naar eigen smaak
- Basilicum (alleen de blaadjes)
- Provençaalse kruiden
- Rozemarijn
- Puree van knoflook of verse knoflook
- 1 eetlepel groentebouillon
- Citroensap
- 500 gr Roomboter
- Olijfolie
Bereiding:
- Alle ingredienten voorzichtig mixen in Magimix.