4 personen
Ingrediënten:
- 480 g zeeduivel in kleine stukjes olijfolie
- 1 stengel citroengras
- 1 el kerrie
- 1 blokje kippenbouillon
- zout
- 300 ml kokosmelk
- 12 broccoliroosjes
- 4 handjes venusschelpen ( of mosselen)
- verse koriander
Soepbasis
- ½ punt paprika
- 25 g gember
- 1 rode chilipeper, zonder zaadjes
- 2 blaadjes limoenblad
- 1 teentje knoflook
- 25 g rode currypasta
- 15 g verse koriander
Salade
- 100 g daikon ( rettich)
- 100 g appel ( granny smith)
- 5 tot 10 blaadjes verse munt
- 1 rode chilipeper
- 1 limoen
Bereiden:
- Maal in een blender alle ingrediënten, samen met een scheutje water, tot een gladde massa.
- Plaats een wokpan op een hoog vuur met 3 el olijfolie. Wanneer de olijfolie warm is, voeg je de soepbasis toe.
- Bak goed door zodat de aroma’s vrijkomen en voeg hierbij 1 gespleten stengel citroengras en 1 el kerrie.
- Voeg 1 liter water, 1 kippenbouillonblokje en 1 el zout toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten trekken.
- Voeg 300 ml kokosmelk toe en houd onder het kookpunt. Doe de broccoli, de venusschelpen ( of mosselen) en de stukjes zeeduivel erbij. Laat de soep garen net onder het kookpunt.
- Werk de soep af met en enkele blaadjes koriander.
Salade
- Snijd de daikon en de appel in fijne sliertjes. Doe ze in een mengkom samen met de fijngesneden blaadjes munt.
- Serveer met schijfjes chilipeper naar smaak en een partje limoen.
- Dien op als een no-nonsense maaltijdsoep met de salade als side dish