20 personen
Ingrediënten:
Voor het Roteedeeg
- 750 gram zelf rijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 ½ eetlepel suiker
- ½ theelepel zout
- 3 eetlepels cream melk
- 1 ½ eetlepels Zoete geconcentreerde melk
- 325 gram water
- 1 ½ eetlepel olie
- 70 gram margarine
(Dit mengsel een nachtje laten staan.)
Voor de Rotee
- 1 stuk ( 40 gram) Rotee
- ½ thee lepel Boter
- ½ banaan
- ½ ei
- zoete geconcentreerde melk (zoveel als je lekker vindt)
- suiker
- bakolie
Bereiden:
Roteedeeg
- hiervan heb ik geen beschrijving!
De Rotee
- van elk klontje deeg een grote plak maken ter grootte van de koekenpan
- bananen in dunne schijfjes snijden en in de losgeklopte ei leggen
- doe in de pan een beetje braadboter. Vuur half hoog zetten anders gaat het te snel
- leg de plak deeg erin en leg op de plak plakjes banaan met een beetje van het eimengsel
- als je ziet, dat de plak deeg een beetje steviger beginte te worden dan maak je er een vierkant pakketje van
- draai de pakketjes steeds om totdat ze bruin beginnen te worden (ze moeten wel gaar zijn)
- Als ze klaar zijn, dan leg je ze op een bord en doet er geconcentreerde melk over (met een spuitflesje)
- daarna bestrooi je de rotee’s met suiker of poedersuiker
- probeer ze warm te eten
Opmerking
- je kunt dit ook met ananas bakken en garneren met gesmolten chocolade
- geef er een aperitief bij