Voor 6 personen
Ingrediënten voor 6 tosti’s
- 2 middelgrote aardappelen
- 1 ei
- 1-2 eetl bloem
- Peper+ zout
- Nootmuskaat
- 150 g pitloze druiven
- 150 g brie
- 3 el olijfolie
- 8 blaadjes salie
- Bakplaat met bakpapier
Bereiding:
- 2 Aardappels schillen en raspen boven een kom, niet spoelen! Goed laten uitlekken en in een theedoek droog wringen.
- Dan ei, bloem erbij. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
- Bakpapier op bakplaat en met uitsteker, mooie ronde vorm maken.
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de rosti op de bakplaat. Bak ze 1n 20-25 min goudbruin.
- Leg de laatste 15 minuten van de baktijd de druiven bij de rosti op de bakplaat of in aparte schaal. Roosteren ze zoet en sappig.
- Neem de bakplaat uit de oven. Leg de druiven op een bord. Snijd de brie in plakjes en verdeel over de rosti’s
- Schuif de rosti’s nog 2-3 minuten terug in de oven, tot de brie begint te smelten. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de salieblaadjes in 1-2 minuten krokant; laat ze niet te donker kleuren!
- Leg rosti’s op een bord er de geroosterde druiven en de krokante salieblaadjes erover. Bestrooi evt nog met extra peper naar smaak.