Een heerlijk pittig en slank gerecht. Weer eens iets anders dan asperges met ham. Je kunt hiervoor ook asperges uit een pot (goed uitgelekt en gedroogd) of diepvries gebruiken.
Keuken: Aziatisch
Soort: Hoofdgerecht
Voor: 2 personen
Ingrediënten:
- 200 gram kipfilet in reepjes
- 500 gram witte asperges
- 1 rode Spaanse peper
- 3 lente-uitjes
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels sherry
- 1 -2 theelepels sambal badjak
- 1 eetlepel citroensap of limoensap
- 1/2 dl kippenbouillon van tablet
- versgemalen peper, zout
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie of koriander
Voorbereiding:
- Snijd de kipfilet in dunne reeepjes.
- Roer de sherry en de sambal door elkaar en schep de kipfiletreepjes erdoor. Laat plm. 10 minuten marineren.
- Schil de asperges en verwijder het houtachtige ondereinde. Snij de asperges schuin in stukken van plm. 5 cm.
- Maak de peper schoon. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij de peper in dunne ringetjes.
- Maak de lenteuitjse schoon en snij deze schuin in kleine stukjes van plm. 3 cm.
Bereiding:
- Verhit de olie in de wok. Bak de reepjes kip hierin al omscheppend bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
- Bak in het overgebleven bakvet de asperges, lente-uitjes en spaanse peper al omscheppend plm. 4 minuten. Voeg bouillon en citroen- of limoensap toe en laat alles nog plm. 5 minuten sudderen. Laat het vocht daarna verdampen. Schep de kip bij de groenten en warm alles nog plm. 2 minuten door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi er koriander of peterselie over.