Keuken: Nederlandse keuken
Soort: Voorgerecht voor 4 personen
Smaak: Hartig
Ingrediënten:
- 125 gr. Witte asperges
- 3 blaadjes gelatine of 1 -1½ gram agar agar
- 1 dl room
- 4 tl zalmeitjes
- peper en zout
- suiker
Bereiding:
- Schil de asperges goed en halveer ze. Was de schillen.
- Breng water aan de kook met wat zout en een schepje suiker. Doe de schillen met de asperges in het kokende water en kook goed gaar in ( ca. 15-20 minuten)
- Week intussen de gelatine in koud water.
- Neem de asperges uit de pan en laa
t het kookvocht circa 5 minuten inkoken. Haal hierna de schillen er ook uit).
- Neem 1 dl van het kookvocht ( de rest wordt niet gebruikt tenzij je het vocht gebruikt om nog een soep van te maken.
- Los de geweekte en goed uitgeknepen gelatine op in het warme kookvocht.
- Doe de asperges in de blender, voeg het kookvocht en de room toe en pureer tot een gladde massa.
- Controleer de smaak, voeg naar wens zout en of peper toe.
- Verdeel het over 4 kleine schaaltjes of glaasjes en laat 3 tot 4 uur op stijven in de koeling. ( gebruik als je niet zoveel tijd hebt ipv gelatine de agar agar.)
- Neem de glaasjes uit de koeling voor het serveren en laat op kamertemperatuur komen.
- Garneer de glaasje voor het serveren met de zalmeitjes.