Ingrediënten:
- Limoncello tiaramisu
- Deze hoeveelheden zijn voor 10 a 12 personen
- 75 gram suiker en 500 mg mascarpone
- 2 flesjes limoncello , of 6 eetlepels
- 400 ml eiwilt en 75 gram suiker
- 70 ml limoncello en 100 ml volle melk
- Pak lange vingers, liefst Italiaanse.
Bereiding:
- Masacarpone met 75 gram suiker luchtig kloppen met de mixer, tijdens het mixen de 6 eetl limoncello toevoegen. Proeven of het genoeg is.
- De eiwitten met 75 gram suiker stijf kloppen.
- Dan de eiwitten in gedeeltes toevoegen aan het mascarpone mengsel, voorzichtig er door heen spatels.
- Een grote schaal pakken, de lange vingers heel kort dopen in het mengsel van melk en limo cello. Met de gesuikerde kant dompelen en ook met de gesuikerde kant bovenop in de schaal leggen.
- Na de eerste laag lange vingers ,een laag van het mengsel er over heen strijken , kan ook met een spuitzak.
- Nu de tweede laag lange vingers dompelen en ook op de zelfde manier erop leggen.
- Afwerken met de rest van het mengsel.
- Enige uren , kan zelfs een dag van te voren in de koeling afgedekt met plastic folie laten staan
- Bij het opdienen van te voren ter decoratie geraspte citroen schil erover strooien.