Tussengerecht 4 personen:
Ingrediënten:
- 100 gram doperwten
- 1 avocado
- 2 plakjes pancetta (of ontbijtspek)
- 2 teentjes knoflook
- Half blokje groentebouillon
- Klontje boter/beetje olie
- 4 grote garnalen
- Tuinkers (of peterselie) om te garneren
Benodigheden:
- Staafmixer
Bereiding:
- Bak de pancetta in een droge koekenpan krokant.
- Hak een teentje knoflook fijn en bak in een beetje boter aan. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan.
- Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook ze in 4 à 5 minuten gaar.
- Pureer de erwtjes met de staafmixer helemaal fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee zodat er een groene egale massa ontstaat.
- Hak het tweede knoflookteentje en bak dit in een beetje olie aan. Voeg de garnalen toe en bak ze kort tot ze gaar zijn.
- Schep wat doperwten-avocadopuree in een amuseschaaltje, leg de garnaal hierboven op met een reepje pancetta. Garneer met nog wat tuinkers.