Voorgerecht 6 personen:
Ingrediënten:
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- ½ tl Dijonmosterd
- 1 el kappertjes, fijngehakt
- 2 ansjovisfilets, fijngehakt
- 1 ½ el olijfolie
- 6 Sint Jakobsschelpen, ontdooid of vers
- 1 gekookte biet, in 12 dunne plakken
- 6 kleine partjes citroen
- Keukenpapier
Voorbereiding:
In een kom peterselie met mosterd, ansjovis, kappertjes en een eetlepel olijfolie mengen tot een sausje en naar smaak peper en zout toevoegen.
Bereiding:
- Sint Jakobsschelpen droogdeppen met het keukenpapier en bestrooien met peper en zout. In een koekenpan halve eetlepel olijfolie verhitten en de Sint Jakobsschelpen op hoog vuur aan beide kanten in 1 a 2 minuten goudbruin bakken.
- De Plakjes biet op kleine boordjes twee aan twee naast elkaar leggen en daarop een Sint Jakobsschelp zetten. De groene kruidensaus erover scheppen garneren met een partje citroen.