Citrussalade met rucola en ricotta salata

Voorgerecht 4 personen:

Ingrediënten:

  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 kleine rode ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 2 bloedsinaasappelen, geschild, wit verwijderd en in plakjes van ca een halve centimeter gesneden
  • 1 cara cara sinaasappel ( sinaasappels met zachtroze vruchtvlees) geschild enz zie hierboven
  • 1 navelsinaasappel, geschild en zie hierboven
  • 2 eetlepels grog gehakte muntblaadjes 
  • 2 eetlepels grof gehakte geroosterde, gezouten pistachenoten
  • 3 kopjes baby rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Koosjer zout ( kan vervangen worden door grof zeezout of fleur de sel) en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 2 eetlepels ricotta salata (is een harde gedroogde en gezouten kaas, kan eventueel vervangen worden door pecorino of parmigiano)

Bereiding:

  1. Doe 3 eetlepels azijn en ui in een kom en laat 15 minuten staan. Daarna uitlaten lekken en gooi de azijn weg.
  2. Schik de sinaasappel schijfjes in afwisselende kleuren op een bordje.
  3. Bestrooi met munt, pistachenoten en de gemarineerde rode uien.
  4. Meng de resterende azijn, de rucola, de olie, het zout en de peper in een kom.
  5. Schep de rucola in het midden van de sinaasappels en bestrooi met ricotta salata
  6. Serveer direct.
Print Friendly, PDF & Email