Voorgerecht 4 personen:
Ingrediënten:
- 5 eetlepels balsamicoazijn
- 1 kleine rode ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 2 bloedsinaasappelen, geschild, wit verwijderd en in plakjes van ca een halve centimeter gesneden
- 1 cara cara sinaasappel ( sinaasappels met zachtroze vruchtvlees) geschild enz zie hierboven
- 1 navelsinaasappel, geschild en zie hierboven
- 2 eetlepels grog gehakte muntblaadjes
- 2 eetlepels grof gehakte geroosterde, gezouten pistachenoten
- 3 kopjes baby rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- Koosjer zout ( kan vervangen worden door grof zeezout of fleur de sel) en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 2 eetlepels ricotta salata (is een harde gedroogde en gezouten kaas, kan eventueel vervangen worden door pecorino of parmigiano)
Bereiding:
- Doe 3 eetlepels azijn en ui in een kom en laat 15 minuten staan. Daarna uitlaten lekken en gooi de azijn weg.
- Schik de sinaasappel schijfjes in afwisselende kleuren op een bordje.
- Bestrooi met munt, pistachenoten en de gemarineerde rode uien.
- Meng de resterende azijn, de rucola, de olie, het zout en de peper in een kom.
- Schep de rucola in het midden van de sinaasappels en bestrooi met ricotta salata
- Serveer direct.