Tussengerecht voor 10 personen:
Ingrediënten:
- 500 gram kalfsmuis
- 150 gram rucola
- 200 gram mayonaise
- 150 gram tonijn
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels olijven
- 1 eetlepel aceto balsamico
- 75 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bladerdeeg stengels:
- 2 plakjes bladerdeeg
- 6 ansjovis filets
Bereiding Klafsmuis:
- Bak de kalfsmuis in olie kort aan en plaats deze met een kerntemperatuurmeter in de oven. Oventemperatuur: 100 graden Kerntemperatuur: 56 graden
- Maak in de keukenmachine een saus van tonijn, mayonaise, kappertjes olijven en aceto balsamico.
- Snij het kalfsvlees met een scherp mes in dunnen plakjes.
- Dresseer het vlees met de saus, rucola en de Parmezaanse kaas op een bord.
Bereidingswijze bladerdeeg:
- Leg 3 banen van ansjovis op een plakje bladerdeeg
- Bedek deze vervolgens met een andere plak bladerdeeg en druk het deeg tussen de ansjovis aan.
- Snij het bladerdeeg in reepjes van een ½ cm, zodat er 3 stippen van de ansjovis te zoen zijn.
- Bak het bladerdeeg in een oven van 185 graden goudbruin