Ca. 12 stuks
Ingrediënten, Choklad Bollar
- 1 eetlepel espresso – oploskoffie
- 75 gram boter, op kamertemperatuur
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 125 gram havermout
- ½ tl vanille – extract
- 2el cacaopoeder
- 50 gram geraspte kokos
Bereiding:
- Los het espressopoeder in een ruime kom op in 1 el water. Voeg de boter en suiker toe en meng goed met een mixer. Voeg de havermout, het vanille – extract en cacaopoeder toe en mix tot alles goed gemengd is. Voeg als het te droog is een beetje water toe, te beginnen met 1 el.
- Rol er ca. 12 ballen formaat energyball van. Rol ze door de kokos en laat ze 2 uur in de koelkast opstijven.
Hazelnoot Latte
Voor 2 personen.
Ingrediënten:
- 1 el geroosterde hazelnoten
- 250 gram slagroom
- 1 el suiker
- 2 el chocoladehazelnootpasta (liefst een beetje vloeibaar)
- 350 ml volle baristamelk of plantaardige baristamelk
- 4 el hazelnootsiroop
- 2 espresso’s
Bereiding:
- Hak de hazelnoten fijn. Klop met de mixer de slagroom met de suiker stijf. Swirl de hazelnootpasta er losjes door. Verwarm de melk in de melkopschuimer.
- Verdeel de hazelnootsiroop over 2 bekers of glazen, schenk de espresso erbij en vervolgens de hete melk. Garneer met slagroom en bestrooi met hazelnoten.
Bron:Miljuschka