Voor 30 personen
Ingrediënten:
- 60 asperges
Bereidingswijze:
- Schil de asperges en snijd de kontjes ervan af.
- Zout de asperges en laat 5 min intrekken.
- Stoom de asperges 10 min.
- Dek de asperges af met slagers folie en laat ze afkoelen op de werkbank.
- Snijd ze vervolgens in 6 stukken.
Ingrediënten: (Texelse aardappel – Skylger schuim)
- 900 gram gepofte Aardappel (gepeld)
- 300 gram room
- 625 gram water
- 50 gramkelp
- 7 gram Zout
- 550 gram skylger
- Kelp zeven en aanvullen met water tot 900 gram
Bereidingswijze:
- Was de aardappelen en maak ze aan met olijfolie en zout.
- Doe ze in een slee met een scheutje water en dek af met aluminiumfolie
- Rooster de aardappel in de oven op 160 graden 1.5 uur tot ze zacht worden.
- Laat afkoelen en pel de schil van de aardappelen
- Breng de room/water/kelp/zout aan de kook en laat 15 zacht koken.
- Zeef de kelp eruit en vul aan tot 900 gram met water.
- Breng dan met de aardappelen aan de kook.
- Maak een egale massa met de staafmixer.
- Mix vervolgens de Skylger blokjes erdoor met de staafmixer.
- Doe de massa door een hele fijne zeef.
- Dek de massa af met slagersfolie.
Ingrediënten: zwarte knoflook creme
- 60 gram sushi azijn
- 10 gram Wasabi
- 15 gram Mosterd
- 15 gram sojasaus
- 40 gram Eidooier
- 250 gram eidooier (gaar)
- 100 gram zwarte knoflook
- 8 gram knoflook vers
- 1 gram zwarte peper
- 6 gram zout
- 1 gram kleurstof
- 425 dl zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Gaar de 250 gram eigeel in een pan met antiaanbaklaag, en laat afkoelen.
- Pel de knoflook en de zwarte knoflook, doe vervolgens alle ingrediënten behalve de olie in de thermomix.
- Draai er een gladde creme van en voeg vervolgens langzaam de olie toe (a la mayonaise).
- Doe de massa in een spuitzak.
