Ingrediënten
Loempiaatjes
- Julienne van wortel en prei
- 48 gamba’s in de lengte door de helft gesneden
- 32 plakjes loempiavelletjes
- eiwit
- geschilde groene, rode en gele paprika in brunoise gesneden
Zoetzure tomatensaus
- 2 flessen witte wijn
- 3 blaadjes laurier
- 5 teentjes knoflook
- 4 kruidnagels
- 3 eetlepels azijn
- 2 dl tomaten ketchup
- 5 eetlepels zoete ketjap
- suiker
- citroensap
Zoetzure tomatensaus
- Suiker karameliseren, afblussen met de witte wijn en voeg de overige ingrediënten toe.
- Dit alles laten inkoken tot 1/3 en afbinden met aardappelzetmeel.
Opmaak
- Frituur de loempiaatjes krokant en laat ze uitlekken. Maak de paprika warm in wat boter en breng op smaak met peper en zout.
- Snij de uiteinden van de loempia recht af en deze weer door de midden.
- Plaats vier helften in het midden van het bord recht omhoog. Dresseer de paprika en de saus rondom