De watermeloen- en sinaasappelgranita’s zijn perfect voor een warme zomerdag en ideaal als afsluiting van een maal.
Maak ze van tevoren, maar zorg dat ze niet te stijf zijn bij het serveren.
Verse ananas mango en banaan garen snel en vormen een prachtig contrast.
Voor 6-8 personen
- 1 ananas
- 1 mango
- 2 bananen
- 3-4 el poedersuiker
voor de watermeloengranita
- 1 kg watermeloen zonder pitten
- 250 g fijne tafelsuiker
- 150 ml water
- Sap van een 1/2 citroen
- 1 el oranjebloesemwater
- ½ tl lepel kaneel
voor de sinaasappelgranita
- 900 ml water
- 350 g suiker
- 5-6 kruidnagels
- 1 tl gemberpoeder
- Halve tl kaneel
- 600 ml vers sinaasappelsap
- 1 el oranjebloesemwater
- Pureer voor de watermeloengranita het watermeloenvlees in een blender.
Roer suiker en water om in een pan tot de suiker is opgelost.
Breng aan de kook.
Laat 5 minuten pruttelen en laat afkoelen - Roer er citroensap oranjebloesemwater en kaneel door en klop er dan de watermeloenpuree bij.
Giet het mengsel in een kom en vries in.
Roer 2 uur lang elke 15 minuten om en daarna met een interval van 1 uur zodat het mengsel wel bevriest maar wat papperig blijft. - Verhit voor de sinaasappelgranita water en suiker in een pan met de kruidnagel tot de suiker is opgelost.
Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
Laat afkoelen en toer er gember kaneel sinaasappelsap en oranjebloesemwater door. - Verwijder kruidnagel giet het mengsel in een kom en dek af.
Vries op dezelfde manier in als de granita hierboven. - Steek de barbecue aan.
Plaats een licht ingevet rooster boven de kolen.
Maak de ananas schoon en snijd in parten.
Schil de mango snijd het vlees van de pit en dan in plakken.
Pel en halveer de bananen. - Bestrooi het fruit met poedersuiker en gril 3-4 minuten op hoog vuur tot het zachter is en wat gebruind. Schik op een schaal en schep de granita in schaaltjes.
Meteen serveren.