Notensoep

Dit recept is voor 4 personen

De notenpasta (Walnoot,amandel,hazelnoot, pecannoot en paranoot) geeft deze notensoep een exotisch tintje.

De kokosmelk ( Xanten) die wordt gebruikt is ook zelf te maken van versgeraspte kokos geweekt in lauw water. Na ongeveer 20 minuten afgieten en het vocht opvangen.

  • 4 theelepels sojasaus
  • 2 theelepels tomatenketchup
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Peper
  • 100 gram gemengde noten pasta

Notenpasta

  • 150 gram gemengde noten,
  • 2 teentje knoflook
  • 12 g.a,m peterselie
  • 150 ml olijfolie
  • 50 gram parmezaan
  • 400 gram kipfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram paksoi
  • 800 ml bouillon

Voorbereiden (15 minuten)

  1. Snijd de kipfilet in blokjes
  2. Snijd de paksoi in dunne repen

Notenpasta

  1. Meng in een keukenmachine knoflook, peterselie, noten en kaas tot een rulle puree en voeg al mengend de olie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Bereiden (30 minuten)

  1. Verwarm de bouillon en laat de kip hierin gaar koken in ongeveer 15 tot 20 minuten.
  2. Maak ondertussen de notenpasta.
  3. Voeg de paksoi toe en kook nog 5 minuten.
  4. Voeg hierna de kokosmelk, sojasaus en tomatenketchup toe en verwarm dit zonder te koken.
  5. Breng op smaak met de kruiden.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie