Dit recept is voor 4 personen
De notenpasta (Walnoot,amandel,hazelnoot, pecannoot en paranoot) geeft deze notensoep een exotisch tintje.
De kokosmelk ( Xanten) die wordt gebruikt is ook zelf te maken van versgeraspte kokos geweekt in lauw water. Na ongeveer 20 minuten afgieten en het vocht opvangen.
- 4 theelepels sojasaus
- 2 theelepels tomatenketchup
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Peper
- 100 gram gemengde noten pasta
Notenpasta
- 150 gram gemengde noten,
- 2 teentje knoflook
- 12 g.a,m peterselie
- 150 ml olijfolie
- 50 gram parmezaan
- 400 gram kipfilet
- 200 ml kokosmelk
- 200 gram paksoi
- 800 ml bouillon
Voorbereiden (15 minuten)
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Snijd de paksoi in dunne repen
Notenpasta
- Meng in een keukenmachine knoflook, peterselie, noten en kaas tot een rulle puree en voeg al mengend de olie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bereiden (30 minuten)
- Verwarm de bouillon en laat de kip hierin gaar koken in ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Maak ondertussen de notenpasta.
- Voeg de paksoi toe en kook nog 5 minuten.
- Voeg hierna de kokosmelk, sojasaus en tomatenketchup toe en verwarm dit zonder te koken.
- Breng op smaak met de kruiden.