(4-6 personen)
Ingrediënten:
- 200 gr. pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 2 el. piña colada
- 3 verse eieren
- Een beetje zeezout
- 125 ml. slagroom
- 3 el. witte basterdsuiker
- 1 Papaya
- Geraspte kokos
- Munt
Benodigdheden:
- kookthermometer
Bereiding:
- Hak de chocolade fijn en doe hem in een kom. Zet de kom op een pan met heet, niet kokend water en smelt de chocolade. ( De temperatuur van het water moet tussen de 60 0C en 80 0C zijn, gebruik eventueel een kookthermometer). Neem de kom van het vuur en laat een beetje afkoelen.
- Splits de eieren. Klop het eiwit en een snufje zeezout met de handmixer zeer stijf en zet het in de koelkast. Het eiwit is stijf genoeg wanneer de vorm van de gardes erin blijft staan. Klop de slagroom lobbig maar niet stijf, dan mengt hij beter door de chocolade-eicrème. Zet de slagroom in de koelkast.
- Doe de eidooiers en de suiker in een metalen kom. Zet de kom op een pan met heet, niet kokend water. (De temperatuur van het water moet tussen de 60 0C en 70 0C zijn, anders stolt de eidooier. Gebruik eventueel een kookthermometer). Klop het mengsel in minimaal 5 minuten tot een dikke crème.
- Neem de metalen kom met het eidooiermengsel uit het waterbad. Klop de gesmolten chocolade snel met een garde door het eidooiermengsel tot een gladde massa. Werk ook bij de volgende stappen snel, omdat de mousse snel stolt en er klontjes kunnen ontstaan.
- Klop eerst de slagroom met een garde door het chocolade-eimengsel. Spatel vervolgens het eiwit er in 2-3 porties voorzichtig doorheen. meng de piña colada door de chocolade mousse. Zet de chocolademousse 2-3 uur in de koelkast.
- Rooster de geraspte kokos in een droge pan goudbruin en laat hem afkoelen. Schil de papaya, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in parten. Steek de parten papaya net voor het opdienen in de mousse. Bestrooi de bounty-mousse met de geroosterde kokos. Was de munt en pluk de blaadjes van de takjes. Verdeel de muntblaadjes over de mousse.