4 Personen
Ingrediënten:
SOEP
- 0,5 liter kippenbouillon
- 1 stengel citroengras
- 1 citroen
- 3 limoenblaadjes
- 2,5 dl kokosroom
- zout
- peper
- lente-ui
ROUX
- 25 gr boter
- 30 gr bloem
OVERIG
- 100 gr kipfilet
Bereiding:
ROUX
- doe de boter in een pan en zet deze op het vuur. Laat de boter goed uitbruisen.
- Voeg de bloem toe en roer dit samen tot een bal.
- Houd de roux al roerend nog even kort op het vuur en doe de roux daarna in een schaal om af te koelen
KIP
- gril de kip en maak hem gaar in de oven. Snijd hem voor het opdienen in plakjes
SOEP
- zet de kippenbouillon op samen met de kokosroom.
- Voeg de gekneusde sereh toe.
- Schil de citroen (zonder het wit met een dunschilller en voeg de schillen toe aan de soep.
- Voeg de limoenblaadjes toe en laat de soep ongeveer een half uur trekken.
- Zeef de soep en bind af met wat van de roux (houd de soep wel vloeibaar en niet te dik)
SERVEREN
- serveer de soep met wat gegrilde kip (in plakjes gesneden) en een fijngesneden lente-uitje