Kokoscrèmesoep met limoenblaadjes sereh citroenschil en kipfilet

4 Personen

Ingrediënten:

SOEP

  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 1 citroen
  • 3 limoenblaadjes
  • 2,5 dl kokosroom
  • zout
  • peper
  • lente-ui

ROUX

  • 25 gr boter
  • 30 gr bloem

OVERIG

  • 100 gr kipfilet

Bereiding:

ROUX

  1. doe de boter in een pan en zet deze op het vuur. Laat de boter goed uitbruisen.
  2. Voeg de bloem toe en roer dit samen tot een bal.
  3. Houd de roux al roerend nog even kort op het vuur en doe de roux daarna in een schaal om af te koelen

KIP

  1. gril de kip en maak hem gaar in de oven. Snijd hem voor het opdienen in plakjes

SOEP

  1. zet de kippenbouillon op samen met de kokosroom.
  2. Voeg de gekneusde sereh toe.
  3. Schil de citroen (zonder het wit met een dunschilller en voeg de schillen toe aan de soep.
  4. Voeg de limoenblaadjes toe en laat de soep ongeveer een half uur trekken.
  5. Zeef de soep en bind af met wat van de roux (houd de soep wel vloeibaar en niet te dik)

SERVEREN

  1. serveer de soep met wat gegrilde kip (in plakjes gesneden) en een fijngesneden lente-uitje
Print Friendly, PDF & Email