Voor 6 personen
Ingrediënten:
- ½ knolselderij
- 1 aardappel
- 1 ui
- 1 prei alleen het wit
- 200 gr gemengde bos champignons
- 2 takjes tijm
- 380 ml gevogeltebouillon
- 1 boterham (wit) in 6 reepjes
- boter
- olijfolie
- peper en zout
- waterkers (voor de afwerking)
Bereiding soep:
- Schil de knolselderij en de aardappel en snij in grove stukken.
- Pel en snipper de uien. Snij het wit van de prei grof.
- Zet een pan op het vuur met wat boter en stoof alle groenten even aan.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op een zacht vuur garen.
- Mix de soep en kruid met peper en zout.
Bereiding champignons:
- Borstel de champignons schoon en bak ze even op in wat olijfolie.
- Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snij het brood in 6 reepjes en bak ze krokant in wat boter/ olie. Kruid met peper, zout en verse tijm.
- Werk de soep af met de gebakken boschampignons, de gekruide korstjes en een takje waterkers.
- Serveer meteen.