Knolselderijsoep met boschampignons

Voor 6 personen

Ingrediënten:

  • ½ knolselderij
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 prei alleen het wit
  • 200 gr gemengde bos champignons 
  • 2 takjes tijm
  • 380 ml gevogeltebouillon
  • 1 boterham (wit) in 6 reepjes
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • waterkers (voor de afwerking)

Bereiding soep:

  1. Schil de knolselderij en de aardappel en snij in grove stukken. 
  2. Pel en snipper de uien. Snij het wit van de prei grof. 
  3. Zet een pan op het vuur met wat boter en stoof alle groenten even aan. 
  4. Voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op een zacht vuur garen. 
  5. Mix de soep en kruid met peper en zout.

Bereiding champignons:

  1. Borstel de champignons schoon en bak ze even op in wat olijfolie. 
  2. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snij het brood in 6 reepjes en bak ze krokant in wat boter/ olie. Kruid met peper, zout en verse tijm.
  4. Werk de soep af met de gebakken boschampignons, de gekruide korstjes en een takje waterkers. 
  5. Serveer meteen.
Print Friendly, PDF & Email