Voor 6 personen
ingrediënten:
- 2 teentje knoflook fijngehakt
- 18 grote garnalen
- 1 zak bloemkoolrijst 600 gram
- 6 limoenblaadjes toko
- 400 ml kokosmelk
- zout versgemalen peper
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels mascarpone
- 1 limoen
- 1 eetlepel ras el hanout
- 10 sprietjes verse bieslook
Bereiding:
- Snijd knoflook fijn.
- Ontdooi de garnalen in een bak met koud water als je ze uit de diepvries komen.
- Doe in een diepe pan: knoflook, bloemkoolrijst, limoenblaadjes, kokosmelk, zout en peper.
- Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ca. 10 minuten de bloemkool gaar worden. (voeg zonodig extra kokosmelk toe als de massa te droog wordt.)
- Verhit intussen in een koekenpan 1 eetlepel olie. Bak de garnalen in ca. 2 minuten tot ze licht roze zijn. Bestrooi met ras el hanout, zout en peper. Wentel de garnalen goed door de kruiden zodat ze egaal kleuren.
- Roer vlak voor het opdienen de limoen erdoor en laat nog even stoven. Haal pan van het vuur en roer de mascarpone erdoor.
- Verdeel over 4 voorverwarmde diepe (pasta)borden.
- Schik de garnalen erop. Bestrooi met fijngeknipte verse bieslook.
Bijpassende wijn: Chenin blanc uit Zuid Africa