Rabarbertaartje

Rabarbergelei:

  • 1 kilo rabarber
  • suiker naar smaak
  • 26 gram gelatine per kilo sap
  • 200 gram witte wijn
  • 250 gram rabarber fijn snijdenen gaar koken in de witte wijn, daarna zeven
  • 750 gram rabarber in kleine stukjes snijden en blancheren in het rabarbervocht
  1. Het rabarbervocht wegen en gelatine berekenen
  2. De gelatine even laten weken in iets koud water en hier het hete rabarbervocht op gieten, de stukjes rabarber toevoegen en snel afkoelen
  3. In een vorm een bitterkoekje plaatsen en de gelei in laagjes spuiten samane met banketbakkersroom

Sabayon:

  • 2 dooiers
  • wat witte wijn
  • wat suiker
  • citroensap au bain marie luchtig kloppen en laten binden
  1. Zodra het gebonden is, op smaak brengen met Amaretto en wat suiker
  2. De sabayon laten koelen tot 20 graden en mengen met wat geklopte slagroom
  3. Aardbeitjes snijden voor op de sabayon en schuim kloppen van 50 gram eiwit en 50 gram suiker en iets zout
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie