Kipfilet,dragon,peper en zout, blokjes gesneden aardappel en knolselderie
De saus: sjalotten, champignons, knoflook, dragonstelen en dragonazijn, witte wijn, slagroom en boter, kippenbouillon ( 1/3 ingekookt ) wat olijfolie De dragonstelen, sjalotten, knoflook en champignons aanzweten in olijfolie ( niet kleuren ) Witte wijn en azijn toevoegen en inkoken tot 2 eetlepels De room en kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen, daarna uitzeven en inkoken tot veel smaak Afmonteren met wat klontjes roomboter en net voor het opdienen wat gehakte dragonblaadjes toevoegen en op smaak brengen met peper en zout De kipfilets platslaan tussen plastic en bestrooien met peper en zout en dragonblaadjes Kipfilets oprollen en in een stoompan of steamer (85 graden) gaar stomen ( kerntemp.72 graden ) Serveren met blokjes aardappel en knolselderie die langzaam goudbruin zijn gebakken in de roomboter ( de selderieblokjes pas de laatste 2 minuten meebakken ) en begieten met de warme saus |