Ingredienten
- 1 bakblik van de oven
- 200 gram roomboter
- 120 gram roomboter
- 200 gram suiker
- 100 gram suiker
- 300 zelfrijzend bakmeel
- 200 gram bakmeel
- mespunt zout
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 eieren
- 1 kilo pruimen
- poedersuiker
|
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Draai voor koekdeeg 200 gram zachte boter, 200 gram suiker, citroenrasp en zout met de mixer romig.
- Een voor een de eieren toevoegen.
- meng 300 gram bakmeel doorheen, goed doorscheppen.
- Stort op bodem van een ingevet bakblik.
- Was de pruimen, droog ze, ontpit ze en snij ze in plakken van zes,
- Verdeel over het deeg, druk iets in.
- Vermeng rest van de boter, bakmeel, 100 gram suiker en vanillesuiker met de hand tot grove kruimels.
- Strooi over de pruimen.
- Bak in 35 tot 40 minuten goudbruin, (hoe dikker de onderlaag hoe langer bakken).
- Laat iets afkoelen, snijd in rechthoekige stukken en bestrooi met poedersuiker,
- Kan lauw en koud worden gegeten, met een dot slagroom, maar in ons geval met een dot magere hangop met blauwe bessensaus!
|