Mandarijnijs

Basisrecept suikerwater

  • 600 gram water
  • 350 gram suiker
  • 50 gram dextrose
  1. Breng het water aan de kook Doe suiker en dextrose erbij.
  2. Roer ongeveer een halve minuut tot de suiker is opgelost.
  3. Dek de kom af en Iaat het geheel afkoelen op een koele plek, maar zet het nog niet in de koelkast.
  4. Plaats de siroop pas in de koelkast als er geen damp meer vanaf komt.

Mandarijnijs

  • 200 gram mandarijnensap
  • 20 gram citroensap
  • 10 gram witte wijnazijn
  • 30 gram eiwit
  • 300 gram suikerwater (basisrecept)
  1. Pers de mandarijnen uit tot je 200 gram hebt (aanvullen met sap uit pak). Rasp de schil ven 2 manderijen en meng dit met het sap.
  2. Doe het sap, citroensap, azijn, eiwit en suikerwater in een hoge
    maatbeker.
  3. Roer het geheel met een garde en doe het ijsmengsel in de ijsmachine.
  4. Laat het ijs draaien tot een goede dikte bewaar het in de vriezer tot het serveren.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie