Basisrecept suikerwater
- 600 gram water
- 350 gram suiker
- 50 gram dextrose
- Breng het water aan de kook Doe suiker en dextrose erbij.
- Roer ongeveer een halve minuut tot de suiker is opgelost.
- Dek de kom af en Iaat het geheel afkoelen op een koele plek, maar zet het nog niet in de koelkast.
- Plaats de siroop pas in de koelkast als er geen damp meer vanaf komt.
Mandarijnijs
- 200 gram mandarijnensap
- 20 gram citroensap
- 10 gram witte wijnazijn
- 30 gram eiwit
- 300 gram suikerwater (basisrecept)
- Pers de mandarijnen uit tot je 200 gram hebt (aanvullen met sap uit pak). Rasp de schil ven 2 manderijen en meng dit met het sap.
- Doe het sap, citroensap, azijn, eiwit en suikerwater in een hoge
maatbeker. - Roer het geheel met een garde en doe het ijsmengsel in de ijsmachine.
- Laat het ijs draaien tot een goede dikte bewaar het in de vriezer tot het serveren.