Kletskoppen

  • 100 gr. witte basterdsuiker
  • 100 gr. boter
  • 100gr. bloem
  • 100 gr. keukenstroop
  • Amandelschaafsel
  • uitgeknepen citroen.
  1. Doe de boter en de suiker in een pan op laag vuur. Als de suiker gedeeltelijk is opgelost de bloem toevoegen.
  2. Goed vermengen met een houten lepel. Als het beslag van de bodem loslaat de keukenstroop en het amandelschaafsel toevoegen. Goed roeren, en nu nog het citroensap erbij doen.
  3. Neem een silliconen matje en doe kleine bergjes beslag op het matje, Niet te dicht bij elkaar want het deeg vloeit uit. 5 a 6 minuten in een oven van 175 graden.
  4. Als de kletskoppen uit de oven worden gehaald even Iaten afkoelen, en dan met een platen mes van het matje halen, en over een schaaltje draperen, en in vorm drukken. Doe dit snel want als de koekjes eenmaal hard worden kun
    je ze niet meer buigen.
  5. Ook kun je er oublies van maken, door ze bijvoorbeeld om een pvc pijp te rollen, Deze kun je dan vullen met slagroom.

De bakjes zijn uitermate geschikt voor een mooi dessert met fruit, ijs en slagroom.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie