Voor 30 personen
Ingrediënten: crumble witte chocolade en sesam
- 450 gram Callebaut witte chocolade
- 175 gram sesam pasta
- 25 gram olijf olie
- 35 gram poedersuiker (gezeefd)
- 225 gram bloem
- 2.5 gram zout
Bereidingswijze:
- Weeg de sesam pasta en olijfolie af in een bekken.
- Zeef de bloem en poedersuiker in de bekken en maak er er een kruimeldeeg van.
- Bak af op 170 graden tot goudbruin.
- Bak dan de Callebaut chocolade in een slee op bakpapier en bak af op 160 graden, 10 minuten, in de oven.
- Als de gebakken witte chocolade en de sesam crumble afgekoeld zijn, meng ze dan tot 1 massa.
Ingrediënten: Tomasu karamel
- 500 gram suiker
- 200 gram water
- 130 gram boter
- 140 gram room
- 100 gram Tomasu (Nederlandse sojasaus)
Bereidingswijze:
- Maak karamel van de suiker/water.
- Weeg de rest af in een andere pan en breng aan de kook.
- Blus daarmee de karamel af.
- Roer met garde tot egale massa en laat afkoelen.
- En doe in een spuitzak
Ingrediënten: geroosterde gist
- 1 kg verse bakkersgist
Bereidingswijze:
- Rooster op 160 graden tot goudbruin en droog
Ingrediënten geroosterde gist ijs:
- 165 gram eigeel
- 115 gram gist poeder
- 500 gram slagroom
- 200 gram suiker
- 800 gram karnemelk
- 250 gram witte chocola
- 250 gram suiker
- 1 gram Xanta
Bereidingswijze:
- Gaar de eigeel/gist poeder/room/suiker 18 min op 80 graden in de thermomix.
- Voeg dan de witte choco toe.
- Doe dan in een bekken met de andere ingrediënten en mix tot een egale massa met een staafmixer.
- Laat de massa afkoelen en draai tot ijs in de ijsmachine.