Ingredienten:
- 4 eidooiers
- 2 el fijne suiker
- 100 ml champagne (Cava of Prosecco)
- verschillende vruchten ( frambozen, bessen, etc)
- 85 ml slagroom
- 125 g suiker
- 45 g bloem
- citroenrasp
Bereiden:
- Klop de eidooiers met suiker en champagne in een brede pan met dikke bodem luchtig door elkaar.
- Verwarm op laag vuur en blijf actief kloppen (circa 5 minuten) tot een luchtige maar stevige schuimsaus ontstaat.
- Beslist niet stoppen met kloppen want dan veranderen de eidooiers in roerei.
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Roer de slagroom, suiker en bloem met een garde tot een glad beslag.
- Rasp de schil van de citroen tot aan het wit en voeg toe aan het beslag.
- Strijk het beslag met een paletmes zeer dun uit op de bakmat (bakpapier) en herhaal de handeling tot de bakmat (bakpapier) vol is. Houd een tussenruimte aan van circa 3 centimeter.
- Bak ze in 7-10 minuten goudbruin in de oven. Laat de kletskoppen afkoelen.
Opmaak:
- Breng in een glas de sabayon en leg hierop enkele vruchten
- Garneer met een koekje en serveer met de Tokaj.
Wijn: Tokaj Grand Selection ‘Late Sweet’.
Flonkerend lichtgele kleur. In de geur weldadige aroma’s van mango, kweepeer, honing en een vleugje botrytis. In de mond begint de wijn weelderig zoet, maar al snel wordt dit op fraaie wijze harmonieus aangevuld met lichte zuren, die ervoor zorgen dat de afdronk mooi schoon is. Gemaakt van laat-geoogste druiven furmint, harslevelu en muscat