-
1kg gesneden rundernek
-
peper en zout
-
olie om in te bakken
-
100 g rode uienringen
-
piment snufje
-
1 tl cajunkruiden
-
2 laurirerblaadjes
-
2 kruidnagels
-
4 jeneverbesjes
-
4 el appelstroop
-
0,5 dl gembersap
-
3 dl azijn
-
2 dl kippenfond
- ontbijtkoek
Voorbereiden
- Breng de rundernek op smaak met peper en zout, bruneer in de olie in een braadpan.
- Doe het vlees over in een kookpan, zweet de uienringen aan met in de braadpan, kruid met piment, cajunkruiden, peper en zout.
- Voeg de laurier, kruidnagel, jeneverbes en appelstroop toe, vervolgens gembersap, de azijn en de fond, breng aan de kook.
Afmaken
- Doe de inhoud van de braadpan bij het vlees in de kookpan, laat rustig tot 3 uur stoven tot het vlees mooi gaar is.
- Bind de saus naar eigen smaak af met de ontbijtkoek.