Zoervlees van Hans van Wolde

  • 1kg gesneden rundernek
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • 100 g rode uienringen
  • piment snufje
  • 1 tl cajunkruiden
  • 2 laurirerblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 4 jeneverbesjes
  • 4 el appelstroop
  • 0,5 dl gembersap
  • 3 dl azijn
  • 2 dl kippenfond
  • ontbijtkoek

Voorbereiden

  1. Breng de rundernek op smaak met peper en zout, bruneer in de olie in een braadpan.
  2. Doe het vlees over in een kookpan, zweet de uienringen aan met in de braadpan, kruid met piment, cajunkruiden, peper en zout.
  3. Voeg de laurier, kruidnagel, jeneverbes en appelstroop toe, vervolgens gembersap, de azijn en de fond, breng aan de kook.

Afmaken

  1. Doe de inhoud van de braadpan bij het vlees in de kookpan, laat rustig tot 3 uur stoven tot het vlees mooi gaar is.
  2. Bind de saus naar eigen smaak af met de ontbijtkoek.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie