De combinatie van verse broccoli en vlees is voortreffelijk, maar u kunt voor dit recept ook andere groenten gebruiken.
Marinade
- 4 tenen knoflook (kratiem), fijngehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels suiker
- Snufje witte peper
- Theelepel sesamolie
- 2 eetlepels rijstwijn
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels vissaus (nam pla)
Verder
- 250g mals rundvlees, in dunne plakken gesneden
- 500g Chinese broccoli of broccoli
- 2 eetlepels olie
- 4 eetlepels strochampignons
- 3 eetlepels oestersaus
- Meng alle ingrediënten voor de marinade, roer er het vlees door en laat 5 minuten staan
- Was de broccoli, snijd hem in stukken van 7cm en zet de stukken weg.
- Verhit een grote koekenpan en doe er de olie in. Bak het rundvlees bijna gaar.
- Roer er de broccoli en de andere ingrediënten door en bak nog 3 minuten.