Kip met Cashewnoten

  • 4 eetlepels olie
  • 4 tenen knoflook (kratiem), fijngehakt
  • 500g kipfilet, in dunne plakken gesneden

Voor de saus:

  • 2 eetlepel vissaus (nam pla)
  • 2 eetlepel oestersaus
  • 2 eetlepel suiker
  • Snufje witte peper
  • 1 theelepel maïzena, in water opgelost

Desgewenst

  • 70g geroosterde cashewnoten
  • 1 lenteui,gehakt
  • 4 eetlepel gehakte rode paprika
  1. Verhit een grote koekenpan en doe er de olie, knoflook, kip, beide sausen, suiker en peper in.
  2. Laat de saus op een hoog vuur inkoken tot een stroopje. Voeg voor een meer gebonden saus al roerend het maïzenapapje toe.
  3. Schep er de geroosterde cashewnoten door en doe alles in een dienschaal. Garneer met de lenteui en paprika .
Print Friendly, PDF & Email