Ingrediënten
voor 8 personen
- 900 gram mager rundvlees in royale dobbelstenen
- 1 middelgrote ui gesnipperd
- 3 teen knoflook
- (1 theelepel zout)
- 3 a 5 theelepels sambal oelek
- ½ theelepel koenjit
- 1 theelepel laos
- 4 gepofte kemiries
- 1 schijf gemberwortel geschild
- 1 lepel olie
- 2 spriet sereh, 2 salamblad, 4 djeroek poeroet blad
- ½ liter water
- 2 blikjes santen
- ½ blok santen
- Wrijf ( oelek) de kruiden van ui t/m gemberwortel zeer fijn ( tot een zalfje)
- Verwarm de olie en fruit hierin het vlees
- Voeg de geoelekte kruiden toe en bak ze mee
- Voeg de verse stengels en bladeren toe
- Doe het water bij het vlees, breng de massa in de pan aan de kook
- Voeg de santen toe
- Het gerecht moet langzaam gaar worden en inkoken, gebruik een pan met een dikke bodem
- Bespoedig het recept bij (grote haast) door gebruik van de snelkookpan
- Als het vlees gaar is in de snelkookpan, zonder deksel het gerecht laten inkoken
- Het gerecht wint aan smaak als het een dag eerder wordt bereid
- Als het vlees nog niet gaar is en het vocht wel verdampt vul je het vocht aan
- Als het vlees gaar is, is dit gerecht bijna droog
- Verwijder bladeren en stengels