Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 8 personen
- 350 gram rundergehakt
- 1 kruimige gekookte aardappel
- ½ middelgrote ui gesnipperd
- 2 teen knoflook gesnipperd
- ½ a 1 theelepel zout
- Gemalen peper, nootmuskaat, foeliepoeder (mespuntjes)
- ( maizena)
- Paneermeel vermengd met maizena
- Arachide olie
- Wrijf uien, knoflook en kruiden fijn
- Prak de aardappel met een vork
- Vermeng alle ingrediënten van gehakt t/m foelie tot een homogene massa (als het gehakt te slap is maizena toevoegen)
- Maak minimaal 18 kleine gehaktballetjes en rol die door het paneermeel/maizenamengsel
- Laat de balletjes op een koele plaats rusten
- Verhit de olie in een koekenpan
- Bak de kleine balletjes in de olie gaar
- Leg ze op keukenpapier om ze uit te laten lekken
- Koud serveren