Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- koksroom
- eventueel zout en peper
- 300 gram pappardelle
- 2 teentjes knoflook
- 2 verse rode pepers,
- 2 tl, fijngeraspte citroenschil
- 3 eetl, citroensap
- rucola
- parmezaanse kaas
- geneusde peperkorrels
- 3 lente-uitjes
- olijfolie
voor gamba’s:
- 1 limoen – 1 sinaasappel
- stukje verse gember geraspt
- 2 tenen knoflook, gehakt
- 1 eetl, sesamolie
- 1 spaanse peper, fijngehakt
- gamba’s
- 1 theel, poedersuiker
- ½ theelepel kerriepoeder
- zonnebloemolie
- saus:
- 2 eetl, olijfolie
- 1 blikje polpabella (stukjes gepelde tomaat)
- 2 tenen knoflook
- flink plukje saffraandraadjes
- 1½ dl, droge witte wijn
- 2 dl, visbouillon (½ tablet)
- 1 eetlepel hoisinsaus
- oregano en tijm
Voorbereiding
SAUS
- verhit voor de saus de olie in een pan en laat hierin, met de deksel op de pan, de tomaatblokjes en gehakte knoflook 5 minuten zweten.
- Voeg saffraan toe en verwarm alles nog 2 minuten tot het mengsel een soort pulp is.
- Schenk wijn en bouillon erbij en de tijm , oregano en de hoisinsaus en laat dit tot de helft inkoken!!
- Pureer de saus.
- rasp de schil van de limoen en de sinaaasappel en pers ze daarna uit
- meng het sap en rasp met de andere ingrediënten voor de marinade en laat de gewasssen en gedroogde gamba’s 1 uur in de marinade. daarna uitlekken en een beetje van de marinade bewaren.
- in wok 2 eetl. olijfolie. Voeg de gehakte knoflook toe en sauteer 1 minuut
- voeg pepers (van zaad ontdaan en in kleine schijfjes),citroenrasp en -sap toe en laat 1 minuut bakken.
- pan afzetten
- de lente-ui fijnsnijden en de pamezaanse kaas raspen
Bereiding
- Kook de pappardelle in pan met een scheut olijfolie en zout
- bestrooi de gepelde gamba,s met poedersuiker en kerriepoeder en bak ze kort in de olijfolie! een beetje van de marinade erover en houd ze warm.
- verwarm de tomatensaus en voeg een scheut koksroom toe.
- verwarm in de wok het knoflookmengsel met de helft van de rucola en de pasta.
- Op bord: een spiegel met tomatensaus met aan de rand restant rucola
- de pasta in het midden met daaromheen de gamba’s
- bestrooi met lente-ui en parmezaanse kaas.
- eventueel zwarte peper erover.