Pappardelle met citroen,pepers,knoflook en rucola op een tomatensaus met gemarineerde gamba’s

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • koksroom
  • eventueel zout en peper
  • 300 gram pappardelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 verse rode pepers,
  • 2 tl, fijngeraspte citroenschil
  • 3 eetl, citroensap
  • rucola
  • parmezaanse kaas
  • geneusde peperkorrels
  • 3 lente-uitjes
  • olijfolie
voor gamba’s:
  • 1 limoen – 1 sinaasappel
  • stukje verse gember geraspt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 eetl, sesamolie
  • 1 spaanse peper, fijngehakt
  • gamba’s
  • 1 theel, poedersuiker
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • zonnebloemolie
  • saus:
  • 2 eetl, olijfolie
  • 1 blikje polpabella (stukjes gepelde tomaat)
  • 2 tenen knoflook
  • flink plukje saffraandraadjes
  • 1½ dl, droge witte wijn
  • 2 dl, visbouillon (½ tablet)
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • oregano en tijm

Voorbereiding

SAUS
  1. verhit voor de saus de olie in een pan en laat hierin, met de deksel op de pan, de tomaatblokjes en gehakte knoflook 5 minuten zweten.
  2. Voeg saffraan toe en verwarm alles nog 2 minuten tot het mengsel een soort pulp is.
  3. Schenk wijn en bouillon erbij en de tijm , oregano en de hoisinsaus en laat dit tot de helft inkoken!!
  4. Pureer de saus.
  5. rasp de schil van de limoen en de sinaaasappel en pers ze daarna uit
  6. meng het sap en rasp met de andere ingrediënten voor de marinade en laat de gewasssen en gedroogde gamba’s 1 uur in de marinade. daarna uitlekken en een beetje van de marinade bewaren.
  7. in wok 2 eetl. olijfolie. Voeg de gehakte knoflook toe en sauteer 1 minuut
  8. voeg pepers (van zaad ontdaan en in kleine schijfjes),citroenrasp en -sap toe en laat 1 minuut bakken.
  9. pan afzetten
  10. de lente-ui fijnsnijden en de pamezaanse kaas raspen

Bereiding

  1. Kook de pappardelle in pan met een scheut olijfolie en zout
  2. bestrooi de gepelde gamba,s met poedersuiker en kerriepoeder en bak ze kort in de olijfolie! een beetje van de marinade erover en houd ze warm.
  3. verwarm de tomatensaus en voeg een scheut koksroom toe.
  4. verwarm in de wok het knoflookmengsel met de helft van de rucola en de pasta.
  5. Op bord: een spiegel met tomatensaus met aan de rand restant rucola
  6. de pasta in het midden met daaromheen de gamba’s
  7. bestrooi met lente-ui en parmezaanse kaas.
  8. eventueel zwarte peper erover.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie