Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen
- 300 gram lamsbout
- 200 gram prei (dunne)
- 2 tenen knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- zout
Marinade
- 0.5 el donkere sojasaus
- 1 el rijstwijn
- 1 tl sesamolie
Voor roerbakken
- 0.5 el donkere sojasaus
- 1 el rijstwijn
- 1 tl zwarte rijstazijn
- 1 tl sesamolie
Bereiding
Voorbereiden
- Snij het lamsvlees in dunne reepjes, ongeveer 1 cm breed en 2 cm lang. Snij dwars op de draad van het vlees. Doe het in een kom met de sojasaus , rijstwijn en sesamolie. Zet weg tot gebruik.
- Maak de prei schoon en was deze maar houdt de staken heel. Snij deze schuin in 2 cm grote stukken. Maak de knoflook schoon en hak fijn.
Afmaken
- Verhit de olie in een wok ongeveer 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de knoflook toe en bak kort.
- Voeg het vlees toe en roerbak kort op hoog vuur, voeg dan de sojasaus en rijstwijn toe. Breng op smaak met zout en roerbak nog 1 minuut. Voeg de preistukken toe en roerbak nog 30 seconden. Sprenkel de sesamolie en de azijn erover en roer goed door.
- Serveer op een mooie schaal en garneer naar eigen inzicht.
|