Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 tot 6 personen
- 300 gram kipfilet
- 1 eiwit
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el maizena
- 1 el rijstwijn
- 1 ui (klein)
- 1 lenteui
- 1 stukje gemberwortel (± 1 cm dik)
- 80 gram peultjes
- 2 el zonnebloemolie
- zout
- witte peper (versgemalen)
- 1 el rijstwijn
- 1 tl maizena
- 0.5 tl sesamolie
Bereiding
Voorbereiden
- Snij de kipfilet in lange, 5 mm dikke en 1 cm brede repen. Doe ze in een kom en vermeng met het eiwit, de sojasaus en de rijstwijn. Strooi de maizena erover en meng goed. Laat minimaal 10 minuten marineren.
- Maak de ui schoon en snij in 3 cm grote stukken. Maak de lenteui schoon en hak fijn. Schil de gember en hak fijn. Was de peultjes en verwijder de draden. Maak ze droog met keukenpapier.
- Afmaken
- Verhit de olie in een wok op middelmatig vuur. Doe de kipstukken met de marinade erin en roerbak ongeveer 1 minuut. Schep de kip eruit en laat uitlekken.
- Doe de ui, lenteui en gember in de wok en roerbak kort op middelmatig vuur. Voeg peultjes, kip en rijstwijn toe en breng op smaak met peper en zout. Roerbak 1 minuut. Los de maizena op in wat water en bind hiermee de saus.
- Leg het gerecht op een mooie serveerschaal, sprenkel de sesamolie er overheen en garneer bijvoorbeeld met bloemetjes van lenteui.