Lamsstoofpotje met rode paprika

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • 500 g lamslappen
  • 2 rode paprika’s ontveld
  • 2 tenen knoflook fijn
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 1 dl lamsfond
  • 2 tomaten ontveld
  • 1 el thijm
  • 35 g margarine
  • 4 el olijfolie
  • 3,5 dl rode wijn
  • zout/peper uit de molen
  • 4 el bloem gezeefd
  • 2 tl scherpe paprikapoeder
  • eventueel wat lamskruiden

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes ( ongeveer 1½ cm)
  2. Tomaten pliceren en paprika’s roosteren en inpakken in folie en wegzetten.
  3. Uien fijn snipperen.
  4. Schud in een plastic zak bloem zout, peper en paprikapoeder door elkaar .Leg het vlees erbij en schud alles zolang tot het vlees omgeven is met een gekruid bloemlaagje.
  5. Verhit een braadpan met de olie en de boter. Wacht tot het scbuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak het v lees er, onder voortdurend omscheppen. snel goudbruin in.
  6. Strooi tijdens het bakken de ui er over en voeg zodra de ui begint te kleuren de knoflook toe. Schep alles enkele malen om en voeg thijm toe.
  7. Schenk fond, wijn en kokend water er bij. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron. Laat alles, onder regelmatig doorroeren tenminste 1 uur en veertig minuten zachtjes stoven. Dit kan in de oven of gewoon op het gas. Paprika pellen en in kleine stukjes snijden. Tomaten pellen en zaad verwijderen en blokjes snijden.
  8. Scbep na 50 minuten de paprikastukjes en stukjes tomaat door het gerecht. Voeg eventueel nog wat lamskruiden en wat vocht toe. Even afproeven.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie