4 personen
Ingrediënten:
• 12 zoete honingtomaatjes
• 800 gram kabeljouwrug met vel
• Nordic seasend salt
• Beurre culinair
• 120 gram venkel (fijn gesneden)
• 16 Taggiasche olijven met knoflook (in ringetjes gesneden)
• 2 sjalotjes
• 100 ml droge witte wijn
• 250 gram boter
• 1 theelepel citroensap
• 80 gram krokant briochebrood
• 1 sinaasappel
• vers gemalen peper.
Bereiden:
- Rooster de tomaatjes 8 tot 10 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven. Snijd de kabeljauw in vier gelijke stukken, bestrooi met wat verse peperen Nordic seasend salt en besprenkel met een beetje beurre culinair.
- Gaar de vis 8 tot 10 minuten op 200 ° C in de oven.
- Stoof de venkel licht in wat beurre culinair en voeg hier op het allerlaatst de olijven aan toe.
- Maak ondertussen de citrus-beurre blanc Fruit hiervoor de 2 gesnipperde sjalotten in een beetje boter. Blus dit af met de droge witte wijn, voeg 250 gram in blokjes gesneden koude boter toe en kook het geheel in.
- Voeg een paar druppels citroensap toe en zeef het geheel. Schuim dit vervolgens op met een staafmixer.
Opmaak:
- Verdeel het krokante briochebrood over 4 schaaltjes.
- Plaats hierop de kabeljauw en rasp hier een mespuntje sinaasappelschil overheen.
- Leg overal wat gestoofde venkel met olijven en geroosterde tomaatjes omheen en maak het geheel af met een eet lepel beurre-blancschuim.