4 personen
Ingrediënten: (Rode Bietenmarsepein)
• 60 gram kleine rode biet, gegaard
• 80 gram marsepein
Ingrediënten: (Salade van meloen)
• 1 grote cavaillonmeloen, rijp
• ½ citroen,(sap)
• jonge groene olijfolie
• ½ groene paprika
Rode biet marsepein:
- Pureer de rode biet tot een fijne moes.
- Mix de marsepein er door.
- Laat opstijven in de koeling
Salade van meloen:
- Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitje. Haal er met een parisienneboor zoveel mogelijk bolletjes uit. Leg de bolletjes in een kommetje en giet er ¾ van het citroensap overheen.
- Lepel het overige vruchtvlees er uit. Mix hier een coulis van met enkele druppels citroensap en olijfolie.
- Snijd de paprika in fijne snippers. Meng door de meloensalade. Laat zo marineren.
Opmaak:
- Trek een veeg rodebietmarsepein over het bord.
- Verdeel de meloenbolletjes en paprikasnippers over het bord. Maak af met enkele druppels meloencoulis en olijfolie.